Winkelwagen

Uw winkelwagen is leeg.

Wijnen en dranken de basis - 5de druk - smartboek

ISBN: 

978-94-92470-461

Digitale versie - Smartboek: licentieprijs van € 25 (incl. 6% BTW) per jaar. 

Wat is een smartboek?

25,00 €

Wat wordt gewijzigd in de 5de druk?

Hoofdstuk 1: 1.4 Proeftechniek

-      Nieuwe inzichten in de beschrijving van het uitzicht, aroma en smaak werden ingebracht.

Hoofdstuk 2: Terroir

-      Toevoeging: Beredeneerde wijnbouw – HVE (haute valeur environnementale).

Hoofdstuk 3: Hoe wordt wijn gemaakt?

-      Aandacht voor bio- en biodynamische wijnbouw.

Hoofdstuk 4: Europese wijnwetgeving

-      Geupdated.

Hoofdstuk 5: Overzicht van de belangrijkste wijnlanden

-      Updating van cijfergegevens, kaarten, wetgeving, referenties, ...

Hoofdstuk 6: Wereldwijde druivenvariëteiten

-      Aangepast aan de nieuwe richtlijnen, beschikbare cijfergegevens, ...

Hoofdstuk 7: Wijnen presenteren en bedienen

-      Aandacht voor de samenstelling van de wijnkaart.

-      Openen en schenken: aangepast aan de nieuwste reglementering van l’Association de la Sommellerie Internationale ASI en l’Union de la Sommellerie Française UDSF.

Hoofdstuk 8: Niet-alcoholische dranken

-      Extra aandacht bij koude dranken voor: Smaakwaters of ice tea, Kombucha, Mocktails (incl. toepassingen).

-      Bij warme dranken – koffie & thee: updating op basis van nieuwe inzichten.

Hoofdstuk 9: Alcoholische dranken

-      Updating van het Belgische bierlandschap.

Hoofdstuk 10: Harmonie dranken en gerecht

-      Vervangt het oude hoofdstuk 10: Beheer van de bar (niet meer weerhouden).

-      Aangevuld met extra toepassingen in de gastronomische keuken.

Hoofdstuk 11: Verantwoord omgaan met alcohol

-      Aangepast aan de verstrengde wetgeving.

Doorheen het boek worden ook verwijzingen gedaan naar extra digitale informatie die enkel via het smartboek kunnen geopend worden (zowel verwijzingen binnen het boek als interessante links naar websites, extra ondersteunend of verdiepend lesmateriaal, digitale oefeningen, ...).

Auteurs:

Dit boek is tot stand gekomen dank zij een intense samenwerking tussen leerkrachten van de verschillende wijnopleidingen in Vlaanderen. Jan Beernaert, Stijn Deprez, Erik Desmarets, Guido Francque, Yuri Lamers, Pascal Lauwaert, José Lemahieu, Bram Lemmens, Björn Matheusen, Johan Mullebrouck, Inge Nelis, Dirk-Antoon Samyn, Fabian Scheys, Kathleen Serdons, Bernard Sterckmans, Pol Toye, Andre Van der Elst, Gido Van Imschoot, Marc Van Seghbroeck, Geert Vancaillie, Diederik Verpoucke. 

Categorie: 

WIJNEN en DRANKEN