Winkelwagen

Uw winkelwagen is leeg.

VEE & VLEES - 3de druk

ISBN: 

978-94-92470-485

Uitgave licht gelijmd zodat ze losbladig kan gebruikt worden (handig voor het klasseren van eigen bevindingen en nota’s), Formaat 21cm x 29,7cm. 248 blz. full color. 

Het smartboek is beschikbaar: deze optie is kosteloos bij aankoop van het gedrukte boek. Je dient dit aan te vinken bij afronding van de bestelling (zie verder). De activatiecode wordt – indien aangevraagd - per mail toegezonden en dient binnen een termijn van 30 dagen na ontvangst geactiveerd te worden.

Je kan ook de digitale versie onder de vorm van een smartboek aankopen los van het gedrukte boek voor een licentieprijs van 25 € per jaar. Klik hier.

Het digitaal materiaal wordt aangeboden via het distributieplatform mjsmart.be en blijft online beschikbaar zolang de 3e gedrukte versie te koop wordt aangeboden.

Voor meer inlichtingen contact opnemen met Marina Stoop – +32 3 385 92 78 of via marina.stoop@mjpublishing.be.

35,00 €

Wat wordt gewijzigd in de 3de druk?

Deze titel steekt in een nieuw 'kleedje' met een opgefriste lay-out, witter papier, meer witruimte... kortom een hedendaagse "look and feel".

Aanpassingen en updates:

  • Hoofdstuk 1: Waarom vlees? Bijdrage over de rol van vlees in een evenwichtige voeding van Em. Prof. Dr. Ir. Hubert Paelinck.
  • Hoofdstuk 2: Inkoop levende dieren - Uitgebreid met wild, gevogelte, konijn en exotische vleessoorten (verplaatst van Vleeswarenbereiding naar Vee & Vlees).
  • Hoofdstuk 3: Van vee tot vlees – nieuwe evoluties en inzichten m.b.t. slachthuizen, merken en etikettering verwerkt.
  • Hoofdstuk 4: Inkoop geslachte dieren – in samenwerking met de Cel Begeleiding Karkasclassificatie – Vakgroep Dierlijke Productie van de Universiteit Gent o.l.v. Marc Seynaeve bijgewerkt m.b.t. meest recente classificatiesystemen en wetgeving.
  • Hoofdstuk 5: Aankoop van karkassen, kwartieren en onderdelen – uitgebreid met kip, kalkoen en konijn.
  • Hoofdstuk 6: Versnijding, detailverkoop en culinaire bestemming van vers vlees – bij elk van de onderdelen (rund, kalf, varken en lam) wordt een samenvattende tabel toegevoegd (rangwaardebepaling van de stukken) dat ook digitaal gekoppeld is en bijgevolg kan gedownload worden als werkinstrument voor de leerlingen/studenten. Zodoende kan op een educatieve, speelse wijze hierop geoefend worden.
  • Hoofdstuk 7: Vlees en vleesbereidingen – definitie van vlees en vleesbereidingen wordt duidelijker omschreven. In dit hoofdstuk worden ook de panklare gerechten (uit Vleeswarenbereiding – hoofdstuk 7) opgenomen. Dit betekent dat in Vleeswarenbereiding dit hoofdstuk geschrapt wordt).
  • Hoofdstuk 8: Regelgeving, veiligheid en ergonomie – het wetgevend kader werd aangepast m.b.t. milieuzorg.
  • Achteraan werd een uitgebreid overzicht toegevoegd van nuttige websites, educatieve versnijdingsfilms en vakliteratuur over dierenwelzijn in de Belgische keten, duurzaamheid in de vleessector, impact vleesindustrie op de lokale economie, vlees als nutritioneel hoogwaardig product.

Doorheen het boek worden ook verwijzingen gedaan naar extra digitale informatie die enkel via het smartboek kunnen geopend worden (zowel verwijzingen binnen het boek als interessante links naar websites, extra ondersteunend of verdiepend lesmateriaal, ...).

 

Auteurs:

Dit boek is tot stand gekomen dank zij een intense samenwerking tussen leerkrachten van verschillende slagerij-opleidingen in België en de Landsbond der beenhouwers, spekslagers en traiteurs van België: Edwin Ballière, Paul Beckers, Ronny De Keyser, Kris Dillen, Herman Dupont, Frank Kimpen, Ruud Martinus, Hubert Paelinck, Frank Stevens, Bertrand Vande Ginste, Norbert Vanspeybroeck, Bert Vogels.

U kan dit boek bestellen door voorafbetaling van de verkoopprijs en de administratie/verzendkosten (België: 12,00 € – Nederland: 15 € – Andere bestemmingen op aanvraag) op rekeningnummer 733-0373263-37 / IBAN BE35 7330 3732 6337 - BICCODE KREDBEBB van mjPublishing. Vermeld steeds het ISBN nummer van het boek of het bestelnummer alsook het leveringsadres indien dit verschillend is van het afgedrukte adres. BTW nummer opgeven indien factuur gewenst. Het boek wordt u binnen de 5 werkdagen na ontvangst van uw betaling toegezonden.

Categorie: 

BOUCHERIE - SLAGERIJ