Wat verwerk je in de keuken - 4de druk - Smartboek
ISBN:
Korte inhoud:
Digitale versie - Smartboek: licentieprijs van € 25 (incl. 6% BTW) per jaar.
Wat is een smartboek?
Wat wordt gewijzigd in de 4de druk?
Deze titel steekt in een nieuw 'kleedje' met een opgefriste lay-out, witter papier, meer witruimte... kortom een hedendaagse "look and feel".
Aanpassingen over het hele boek. In het bijzonder:
- In Deel 1 – Voeding en gezondheid werd alles gebundeld, weliswaar in afzonderlijke hoofdstukken over:
- Allergenen (Hoofdstuk 5).
- Additieven (Hoofdstuk 6).
- Contaminanten (Hoofdstuk 7).
- Tevens werd de nieuwe voedingsdriehoek en bewegingsdriehoek verwerkt in Hoofdstuk 4 – Gezond Leven en Eten.
- Ook een extra hoofsdtuk toegevoegd over Duurzame voeding (Hoofdstuk 12).
- In Deel 2 - Productinformatie van voedingsmiddelen:
- Hoofdstuk 3 - Verpakking en etikettering up to date gemaakt aan de Belgische warenwetgeving.
- In Deel 3: Productkennis
- Hoofdstuk 9: De vissen: aangevuld met vistechnieken en basistechnieken van fileren van vis.
- Hoofdstuk 10: Het vlees: aangevuld met dry aging – wet aging, extra info over soorten.
- Hoofdstuk 11: Het wild: up to date gemaakt.
- Hoofdstuk 13: Variaties op vlees, vis en gevogelte aangepast aan de nieuwe evolutie en nieuwe ingrediënten toegevoegd.
- Hoofdstuk 21: Bindmiddelen: 21.9 – Transglutaminase toegevoegd.
Auteurs:
Dit boek is tot stand gekomen dank zij een intense samenwerking tussen de leerkrachten van verschillende horeca-opleidingen in Vlaanderen. Sabrina Caeckaert, Linda Coninx, Peter Coucquyt, Jan De Vos, Luc Geeraerts, Anthony Hennebert, Eddy Hermans, Dirk Jaques, Francis Loiseaux, Jean-Pierre Malfait, Björn Matheusen, Fons Nicolay, Marc Rouckhout, Guy Van de Leur, Chris Vanmechelen.Algemene coördinatie en culinair advise: Peter Coucquyt.